x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מדיטציה כאן ועכשיו

תאריך: 16/05/2010 14:38   מחבר: דרך חיים אלטרנטיבית

מדיטציה (Meditation) היא חוויה אישית ורוחנית, החותרת לתעל את ההכרה הערה והמודעת לכיוון חיובי יותר באמצעות שינוי מוחלט של מצב התודעה. היא עושה זאת דרך פניה פנימה והתמקדות באני הפנימי. המדיטציה איננה חוויה דתית בהכרח, אך דתות רבות, כולל היהדות, הנצרות, האסלאם וההינדואיזם משתמשות בה כחלק מהחיבור לאדם ולכוח עליון.

כיום אנו חשופים לטכניקות שונות של מדיטציה: המהום מנטרה (Mantra), כלומר מילה, צליל או משפט בו מתמקדים כדי לנקות את המחשבה; התמקדות בתחושות הגופניות; ואפילו ריקוד ותנועות קצובות שנועדו להסיר לחצים וליצור רגיעה. 

הסיבה לנהירה האנושית אחר המדיטציה היא הדרך בה המדיטציה מסייעת לנו להתמודד עם לחצי היומיום: בעוד שלחיי היומיום יש נטייה לפזר אותנו ולהרחיק אותנו מעצמנו, המדיטציה מלמדת אותנו כיצד למצוא את היציבות דווקא בתוך העצמי.

יתרונות המדיטציה הם רבים: את השפעתה החיובית של המדיטציה על הגוף והנפש חוקרים רופאים ומטפלים פסיכותרפויטיים כאחד, משום שמצב הרגיעה אליו מגיעים באמצעות תרגול מדיטציה הוכח כמשפיע באופן חיובי הן על הבריאות הגופנית והן על היציבות הנפשית.  

מדיטציית ויפאסנה Vipassana

משמעות המילה ויפאסנה היא "לראות את הדברים כפי שהם באמת". הויפאסנה היא שיטת מדיטציה עתיקה שהתפתחה בהודו עוד בימיו של הבודהה לפי 2,500 שנים. הבודהה ראה אותה כתרופה אוניברסאלית לאינספור מחלות. מטרתה היא להעלים לחלוטין את כל האשליות המנטאליות שלנו כדי להביא את המתרגל למצב של שחרור אמיתי ואושר.

כדי ללמוד את השיטה יש להגיע לקורס של עשרה ימים במרכז שמלמד כיצד נערך תרגול נכון של ויפאסנה. השיטה כוללת התבוננות במה שמתרחש בגוף בכאן ועכשיו, מתוך ניסיון להשתחרר מחשקים (Craving) או מסלידה (Aversion). בניגוד למדיטציות בודהיסטיות אחרות, הויפאסנה אינה מבוססת על הגעה למצב של נירוונה (Nirvana).

המדיטציות האקטיביות של אושו

אושו היה גורו הודי שפיתח סוג של מדיטציה שנועדה למערביים. הוא הבין כי האדם המערבי, שנתון רוב חייו במצב של התרגשות יתר, גירויים אינספור, לחצים ופעולות רבות, עשוי להתקשות להשקיט את התודעה מתוך ישיבה והתמקדות.

לכן הוא פיתח שיטה שעוסקת קודם כל בשחרור הלחצים באמצעות ריקוד, קולות, נהמות ועוד, עד שהמודט נכנס לאט לאט למצב של רגיעה ומסוגל להגיע להתמקדות ומדיטציה. הוא פיתח סוגים שונים של מדיטציה מהסוג הזה והתייחס אליה ממש כמדע. אושו אינו פופולארי בקרב ההודים, אך במערב יש לו מעריצים רבים. המרכז של אושו, שיושב בעיר פונה (Pune) שבהודו, מכיל אלפי מבקרים מהמערב מדי שנה.

מדיטציה טרנסצנדנטלית Transcendental Meditation

מדיטציה זו מבוססת על הגיית מנטרה ללא קול, פעמיים ביום למשך 15-20 דקות. המנטרה שונה מאדם לאדם וניתנת על ידי מורה מוסמך בשיטה, באופן שמותאם לפרט. אסור לחלוק את המנטרה עם אחרים.

מדיטציית מיינדפולנס Mindfulness Meditation

מדיטציה זו מושפעת מהמסורת הבודהיסטית וחותרת להארה (Enlightenment). הארה היא מצב הוויה בו נעלמת האשליה. מיינדפולנס היא המודעות למציאות של הדברים בהווה, וככזו היא מהווה כוח נגד לאשליה. משתמשים בה רבות כיום גם ברפואה ובפסיכותרפיה.

מדיטציה כדרך חיים אלטרנטיבית

אך יותר מהכול, מי שמתמיד במדיטציה עושה זאת בשלב כלשהו מתוך רצון בצמיחה אישית, ומתוך הנכונות לסגל לעצמו תפיסה חיובית יותר של החיים אותם הוא חי.

בין אם משלבים סוגים שונים של מדיטציה מדי יום או בהפרשי זמן אחרים, עורכים אותה באופן פרטני או בקבוצה, למדיטציה יש את היכולת להשפיע על חיינו לטובה: היא מסייעת לנו להכיר את עצמנו טוב יותר, להיות מודעים למחשבותינו, ולהצליח להגיע לשליטה ולהכרה גדולה יותר במי שאנחנו.

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור